Agility

Agilitygruppa i Tønsberg Hundeklubb består av et 70-talls aktive medlemmer. De fleste trener jevnlig og konkurrerer. Agility er delt opp i 3 vanskelighetsgrader og 3 størrelsesklasser innenfor hver klasse.

THK har ekvipasjer i alle klassene. Vi har dessuten 3 utdannede agilitydommere i klubben. Mange av de aktive er i tillegg utdannet instruktører på ulike nivåer.

Agility er en hundesport som kan sammenlignes med sprangridning. Forskjellen er at agility består av en rekke type hindre som feks hopp, slalom, balansehindre, tunneler osv – ikke bare hopphindre som i sprangridning.

I konkurranse blir disse hindrene satt i en rekkefølge/bane som hunden føres gjennom. Målet er å komme raskest gjennom banen med minst mulig feil. Feil pådrar man seg hvis feks hunden river, vegrer seg for å gå et hinder, hopper over kontaktfeltet nederst på balansehindrene osv.

Agility er åpent for rasehunder så vel som blandingshunder – store som små.

Derfor er agility delt opp i forskjellige størrelsesklasser:
• liten er for hunder under 35 cm
• mellom er for hunder fra 35–43 cm
• stor er for hunder over 43 cm

Se nkk.no for mer informasjon om agilityregler.